понедељак, 30. март 2020.

Драга децо, поштовани родитељи,

Услед немилих околности које су нас све задесиле, а по мало и затекле, настава се одвија на значајно другачији начин, него што је то уобичајено. Нагласак је, наравно, на оним предметима, који су вам и иначе у школи најважнији: свакако да су то српски и математика. Уједно, то су предмети где се губитак градива најoштрије може осетити. 

Због тога су сви други предмети, укључујући ту и веронауку (коју знам да веома волите), по мало у сенци. Срећна околност је што су нам доступни ови електронски начини комуникације, па ћете тим путем добијати материјале, како сте и навикли на часовима веронауке до сада. Међутим, материјали су у електронском облику, а не на папиру, како је до сада, у редовним околностима било.

НИЈЕ ПОТРЕБНО да се родитељи муче и штампају материјале, уколико немају могућности, времена и живаца за то. НИЈЕ ПОТРЕБНО да прецртавате са екрана мобилних телефона или таблета слике које добијате.

Потребно је да се опустите и да, колико је то могуће у овим околностима, налазите радост, јер том радошћу служимо Богу, када ту радост преносимо и на наше ближње.

Ако је могуће да добијени материјал увезете у најобичнији рачунарскип рограм Paint или неку сличну апликацију на мобилном телефону или таблету – можете и тако да бојите. А ако не – цртајте, опустите се и потрудите се да тиме што сте срећни, здрави и безбедни олакшате и вашим родитељима ове по мало суморне дане.

Када су у питању ученици старијих разреда, њихова обавеза у вези са наставом веронауке је да прате видео часове које постављамо на You Tube, те да - када је то потребно - одговоре на неколико питања у вези са оним што је тема.

Најважније је да не губимо веру, наду и - љубав.
Апостол Павле није тек онако навео да су то три најважније хришћанске врлине. 

Нема коментара:

Постави коментар